Direktlänk till inlägg 27 april 2018

Ångest

Av Annika Fjällström - 27 april 2018 10:41

Hej fina!

Just nu idag, efter att ha fått sova gott, och varit till min braiga massör, mår jag toppen. Jag har som du läst, haft det jobbigt. Min ångest har inte varit där så mycket för en gångs skull. Det som jag alltid haft. Kanske mitt nya tankesätt hjälpt mig att inte ha mycket ångest bara för att jag mår dåligt ? Det verkar så. Och att jag ger mig tid att se mig själv, mina brister, saker jag förlåter mig för. Hittar en bättre balans med mig själv.

Tankarna väcks ju än mer. Då Tim, som det står om överallt, valde att avsluta sitt liv. Jag har varit där. På riktigt. Och jag vet att många blir arga på oss som mår så dåligt att det blir vår enda utväg. Många tycker också att det är själviskt. Och allt för många, drar sig undan om man säger att man mår så dåligt. Det blir obehagligt. De vet inte hur de ska vara. Så jag hoppas med hela mitt hjärta, att hans avslut väcker upp, mer om hur man ska tänka och vara, när någon nära säger att man har de känslorna.

Jag tror ingen av oss vill egentligen. För mig var det att jag tyckte det var bäst att jag försvann. Jag kände mig bara i vägen i livet. Och jag visste ingen annan väg. Orkade inte. Idag, som häromdagen när jag verkligen kände att livet är så svårt, ångesten så stark, att jag vill verkligen dö. Så vill jag också så gärna leva. Så mycket jag vill leva som jag känner nu, gör på något vis, att jag får kämpa än mer.

Jag gör det inte. Jag vet det. Jag tvingar mig se mina barns förtvivlan om jag skulle svika dem på det sättet. Jag har även lovat min dotter. Att aldrig. Och det har räddat mig många ggr. Så längtan finns där. Att få komma hem. För det är så jag känner. Få frid. Fast nu är det inte min tid.

Jag är ju så lycklig däremellan. Det är det som de som aldrig känt av detta, som inte kan förstå. Med all rätt. Min önskan är, att det skulle få vara lättare att bli bemött bra, när jag eller någon annan mår på det sättet. Vi är många. Har inte alla ångest någon gång? En del mer. En del mindre.

Min pappa avslutade sitt liv 49 år ung. Jag var i början på tonåren. Och jag känner enorm saknad, att inte fått lära känna min far. Min mamma sa, att jag var väldigt lik honom. Ibland till utseende så hon ryckte till. Ofta i mitt sätt. Så all kärlek och förståelse till dig pappa. Jag älskar dig. Tack för att du och mamma gav mig livet.

Ett liv som jag själv är ansvarig för. Som jag faktiskt valt att leva. Och sedan en kort tid. Bestämt mig för, att inte göra och reagera som jag brukar. Att bryta mönster. Att stå upp för mig när jag inte vet själv. Det är ju inte konstigt att jag har ångest. Är vilsen. Och lycklig samtidigt.

Nu ska min fina älskade pojkvän ta mig till kusten hela helgen. Så fantastiskt härligt det ska bli. Att få njuta av varandra. Av naturen och havet. Av livet. För det gör jag. Njuter av livet. Och till fina Tim Berglind, det gör så fruktansvärt ont i mig. Jag önskar att jag kunde få finnas där för de som mår som oss. Ha det så fint i din himmel.

Lev livet kära du. Ta hjälp när du behöver. Skäms inte för att du har känslor. Ta hand om dig. Lyssna och bry dig om de som anförtror sig. Min dåvarande pojkvän var min räddning. Han visste. Han sökte upp hjälp bakom min rygg, vilket troligtvis helt klart. Blev min räddning. Tack Lasse!!

Ha en fin valborg. Och ta hand om dig. Kram// Annika

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika Fjällström - 29 april 2021 09:31


Hej fina! Sitter i solen. Det är kallt ute fast på min balkong är det fantastiskt. Jag sitter med en klump i magen av tacksamhet. Att ha den här möjligheten. Det är inte bara att jag får sitta här. I ett drömboende. Utan att jag fantiserade, eller...

Av Annika Fjällström - 28 april 2021 10:20


Hej fina! Wow! Idag, åtminstone än så länge är det typ vindstilla här i Karlstad! Det är så jag inte riktigt vågar tro på det. Hihi. Jag har vågat. Hitta ut ur en tuff situation. Igen. Det är väl det vi gör. Med livet. Frågan är hur. Varje gån...

Av Annika Fjällström - 22 april 2021 12:13


Hej fina! Hur tänker du? Hur känner du? Ältar du att du önskar något annat? Annat jobb, liv eller relation? Det gör vi alla tror jag. Att jag har hamnat på ett så bra ställe i mitt liv inuti mig, är inte något som bara blivit. Inget någon gett mi...

Av Annika Fjällström - 21 april 2021 10:00

Hej fina! Oj så många år sedan jag skrev. Det har hänt mycket i mitt liv. Jag mår väldigt bra, ganska fri i min gamla smärta. Det ska jag återkomma till såklart. Mitt barnbarn Neo har blivit fem år, den 30 mars! En stor kille som jag antagligen ...

Av Annika Fjällström - 20 april 2021 11:50


Hejsan!Ser att flera är ute på min blogg trots alla år sedan jag skrev. Livet har gått och jag tappade lusten att skriva. Det har nu börjat smyga sig på igen och jag kommer nog dela med mig lite än en gång. Till dess önskar jag dig en fantastisk dag!...

Presentation


Älskar att skriva. Om livet, tacksamhet, glädje och svårigheter. Om barn och barnbarn. Lifvet helt enkelt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards